Orbán Viktor is részt vett Tőkés István kolozsvári temetésén

Tőkés László édesapját a Farkas utcai református templomban búcsúztatták, és a Házsongárdi temetőben helyezték örök nyugalomra.
Hirdetés

A kolozsvári Farkas utcai református templomban több száz tisztelőjének részvételével búcsúztatták el Tőkés István református lelkészt, egyházi írót, teológiai professzort, az Erdélyi Református Egyházkerület egykori püspökhelyettesét, Tőkés László édesapját. A gyászszertartáson Tőkés Lászlón, a családtagokon és hozzátartozókon, egyházi és politikai elöljárókon kívül részt vett Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

A magyar kormányfő búcsúbeszédet is tartott a Farkas utcai templomban. Orbán egy nemzedék utolsó képviselőjeként említette a professzort, „akinek élete ott kezdődött el, ahol a történelmi Magyarország véget ért”. Mint felidézte: az a sors jutott számára osztályrészül, hogy a részeire hullott nemzet számára megőrizzék az egészet, az összetartozást. „Nekik kellett továbbadni a magyarság megmaradásának az evangéliumát a családban, az iskolában, a templomban és a közéletben” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor és kísérete repülőgéppel érkezett Kolozsvárra dél körül. A Farkas utcai templomban 13 órakor kezdődött a szertartás, ezt követően a Házsongárdi temetőben kísérték utolsó útjára a teológus professzort.

Mint ismeretes, Tőkés Istvánt élete századik évében pénteken érte a halál, kolozsvári otthonában, gyermekei és unokái körében.

 

 

 

 

Hirdetés

 

 

 

 

(fotók: Erdély László, Oláh-Badi Levente)

Hirdetés