Horváth Anna jelentkezett egyedül

Mármint polgármester-jelöltnek az RMDSZ részéről. Tíz nap múlva dönti el az RMDSZ, hogy tényleg jelöli-e. Nem lesz nehéz döntés.
Hirdetés

Egyetlen személy jelentkezett a kolozsvári RMDSZ „álláshirdetésére”: Horváth Anna szeretne polgármester lenni Erdély fővárosában. A jelentkezés határideje ma délután négykor járt le, árulta el Csoma Botond a maszol.ro-nak.

A megyei elnök szerint Horváth Anna jó munkát végzett alpolgármesterként, természetes volt, hogy bejelentkezik a jelöltségre, a jelöltekről döntő testületek pedig minden bizonnyal támogatni fogják.
 
Csoma szerint Horváth Anna nemcsak az RMDSZ jelöltje, hanem minden kolozsvári magyaré – ezzel válaszolt az EMNP helyi szervezetének felhívására, miszerint „az RMDSZ politikusai tegyenek meg mindent azért, hogy ne csak saját pártjuk, hanem mindannyiunk közös jelöltjére szavazhassunk az idei önkormányzati választásokon”.
 
A 2012-es önkormányzati választásokon kolozsvári polgármester-jelöltként Eckstein-Kovács Péter 9,24 százalék, Gergely Balázs 1,15 százalékot kapott az érvényes szavazatok közül, míg az RMDSZ városi tanácsosi listája 12,93, a Néppárté pedig 1,65 százalékot kapott.

Hirdetés