Iszlamisták lövöldöztek egyiptomi luxushotel előtt

Két külföldi turista megsérült. Szemtanúk szerint a támadók az Iszlám Állam terrorszervezet zászlóját lobogtatták.
Hirdetés

A tengeren érkeztek azok a fegyveresek, akik lövöldözni kezdtek péntek este az egyiptomi Hurghada egyik luxusszállója előtt – írja a Mediafax a Reuters hírügynökségre hivatkozva. A szálloda a Vörös-tenger partján fekszik, és főként külföldi turisták látogatják.

Két turista megsérült, a Reuters szerint egy dán és egy német állampolgár. Az AFP-re hivatkozó francia és német sajtó szerint három turista sérült meg, két osztrák és egy svéd állampolgár.
 
A biztonsági erők az egyik támadót lelőtték, a másikat megsebesítették, és letartóztatták – írja a BBC az egyiptomi közszolgálati tévére hivatkozva. Szemtanúk szerint a támadók az Iszlám Állam terrorszervezet zászlóját lobogtatták. 
 
A szervezet egyiptomi ága, a Sínai Tartomány csütörtökön magára vállalt egy kairói merényletet, amelyet egy izraeli turistabusz ellen intéztek. Ugyancsak ez a szervezet vállalta magára az október 31-én lezuhant orosz gép felrobbantását. Azóta Oroszország fokozta az IÁ elleni légicsapásokat Szíriában, és megtiltotta az orosz repülőknek, hogy Egyiptomba szállítsanak utasokat. 

Hurghada a Vörös-tenger egyiptomi partrészén, a Sínai-félsziget csücskén lévő Sarm el-Sejkkel szemben található, Kairótól 500 km-re délre.

Hirdetés