Reszkess, torrent: itt a Netflix

És közepesen borsos havi előfizetési díj ellenében sorozatok és filmek garmadáját kínálja.
Hirdetés

Unja már, hogy a törvénytelen megosztó oldalakról letorrentezett sorozatok néha alig nézhető minőségben töltődnek le? Esetleg csak jogkövető állampolgár, és eddig nem is torrentezett, mondván: nem akar szellemi tulajdont lopni? Akkor eljött az ön ideje: szerda estétől Romániában is elérhetővé vált a Netflix elnevezésű online tartalomszolgáltatás, amelynek lényege, hogy csak internetes hozzáférés, valamint egy, a filmek megtekintéséhez szükséges eszköz – okostévé, laptop, okostelefon – szükséges ahhoz, hogy kedvenc sorozatait, illetve filmjeit megtekinthesse.

Az első hónap ingyenes, ezt követően három előfizetési csomag közül lehet választani. A legolcsóbb 7,99 euróba kerül, ezzel csak egy képernyőn nézhetőek a filmek. A 9,99 eurós csomag már HD minőséget kínál, valamint két képernyős megtekintést, a 11,99 eurós pedig Ultra HD felbontással és négy használható képernyővel csábítja az előfizetőket.

Persze a hozzáférhető filmek listája attól is függ, hogy az illető alkotások forgalmazására kivel és milyen szerződéseket kötöttek. Annyi bizonyos, hogy Erdélyben többek között a Dexter, A Zöld Íjász, a Spartacus – vér és homok és a Hannibal is elérhető.

Az 1997-ben az Egyesült Államokban alapított Netflix archívumában több ezer film és sorozat megtekinthető, ugyanakkor a közelmúltban már saját produkciók gyártásába is belekezdett.

A cég az elmúlt években világszerte terjeszkedett, és most érkezett meg Közép- és Kelet-Európába. Előfizetőinek száma jelenleg világszerte közel 70 millió.
 

Hirdetés