Erőszakhullámot hozott az új év Németországban

A randalírozók Kölnben, Hamburgban és Stuttgartban is nőket molesztáltak és raboltak ki, valamint petárdákat dobáltak az ünneplők közé. Videóval!
Hirdetés

Németországot megrázták azok az események, amelyek Köln belvárosában, a dómhoz közel történtek szilveszterkor. A beszámolók szerint újév éjjelén a német városban a mintegy ezer főnyi tömegben fiatal férfiakból álló banda erőszakoskodott a szilveszterezőkkel.

A huligánok nőkkel erőszakoskodtak,

fizikailag és verbálisan zaklatták őket, melleket fogdostak, szoknyák alá nyúltak, legalább egy esetben pedig nemi erőszak is történhetett. A kölni rendőrségre hatvan bejelentés érkezett, nyolcvan sértettről tudnak, a bejelentések egynegyede szexuális zaklatásról szólt.

A banda tagjai azonban mobiltelefonokat és pénztárcákat is elloptak a bejelentések szerint. Számos petárdát is bedobtak az összegyűlt tömegbe.

Wolfgang Albers, a helyi rendőrség vezetője azt mondta, az elkövetők egy nagyjából ezer fős csoportból kerültek ki, akik „kinézetük alapján

az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”

– ezt a bejelentést szemtanúk is megerősítették. A rendőrség több mint kétszáz fő bevetésével próbálta megállítani az erőszakoskodást, de a rendőrfőnök elismerte, hogy nem volt elég hatékony az akciójuk (sőt, a BBC News szerint egy polgárőrnőt is szexuálisan molesztáltak). Beszámolója szerint eddig öt főt vettek őrizetbe. Albers hozzátette: „Teljesen elviselhetetlen állapot, hogy Kölnben ilyen bűncselekmények történtek”. A német igazságügyi miniszter, Heiko Maas szerint pedig

a szervezett bűnözésnek egy új formájával állnak szemben.

Hirdetés

Az eset nyilvánosságra kerülése után a német lapok hasonló történetekről számolnak be Hamburg és Stuttgart városából is. Hamburg vigalmi negyedében az újévet ünneplő nőket a beszámolók szerint a férfihordák körbeállták, verbálisan inzultálták, a mellüket fogdosták, a szoknyájuk alá nyúltak és meglopták őket.

A német rendőrségi szakszervezet szerint hasonló esetek történtek a baden-württembergi Stuttgart belvárosában is szilveszterkor.

Hirdetés