Különleges nyugdíjat javasolnak a tanároknak is

Ha már maguknak megszavazták a honatyák, valamivel csillapítani kell a felháborodást. Meg aztán választási év is jön.
Hirdetés

Ha egy üzlet beindul, nehéz leállítani: miután a honatyák különleges nyugdíjat szavaztak meg maguknak, valamint a helyi választott elöljáróknak, most az általános felháborodást csillapítandó, kitalálták, hogy a tanároknak is hasonló juttatást javasolnak.

A törvénytervezet, amelyet december 21-én nyújtott be a parlamentben honatyák egy csoportja., a közoktatásban tevékenykedő tanárokat „ajándékozná” meg. A 15, zömmel szociáldemokrata képviselő és szenátor által beterjesztett tervezet a tanárokra nehezedő stresszel, valamint szellemi és fizikai „elhasználódással” indokolja, hogy az oktatók jogosultak a különleges nyugdíjra. Az illetmény azoknak a pedagógusoknak járna, akik legalább 30 éves szolgálati idővel rendelkeznek, az összeg pedig a nyugdíjba vonulást megelőző 12 hónap bruttó jövedelme átlagának a 80 százaléka lenne. Az indoklás szerint ezzel a pedagógusok is megkapnák azt az elismerést, amely más, különleges nyugdíjra jogosult kategóriáknak is jár.

Mint emlékezetes, az elmúlt hetekben a parlament olyan különleges nyugdíjat szavazott meg a saját tagjainak, valamint a helyi választott elöljáróknak, amely egy három teljes mandátumot kitöltő honatya számára akár 4600 lejes többletjuttatást is jelenthet.
 

Hirdetés