Töretlen Johannis népszerűsége

A legfrissebb felmérés szerint is toronymagasan vezet az államfő.
Hirdetés

Még mindig kitart a Johannis-varázs: továbbra az államfő örvend a legnagyobb bizalomnak a romániai polgárok körében. Az INSCOP közvélemény-kutató csütörtökön nyilvánosságra hozott eredményei szerint a válaszadók 59,8 százaléka válaszolta azt, hogy bízik az elnökben.

Szeptemberben 58,6 mondta azt, hogy bízik Klaus Johannisban. A második helyen Mugur Isărescu, a nemzeti bank elnöke áll 40,4 százalékos bizalmi indexszel. A harmadik helyre a felmérésben először szereplő miniszterelnök, Dacian Cioloș került 32,6 százalékkal. Őt Románia washingtoni nagykövete, a hírszerzés volt vezetője, George Maior követi 29,8 százalékkal, míg utána a külügyi hírszerzés vezetője, Mihai Răzvan Ungureanu volt kormányfő jön 21,8 százalékkal. A további sorend: Călin Popescu

Tăriceanu, a szenátus elnöke (21,4), Victor Ponta volt kormányfő (20,2), Alina Gorghiu PNL-társelnök (18,6), Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettes (17,3 és Traian Băsescu volt államfő (16,3). Kelemen Hunor RMDSZ-elnö bizalmi indexe 5,5 százalékos, míg Tőkés László EMNT-elnöké 4,3.

Hirdetés