Arisztokratát csukott le a DNA

Befolyással való üzérkedés gyanújával vették őrizetbe Paul Lambrinót, aki előszeretettel nevezteti magát Románia hercegének.
Hirdetés

Közel hét órás kihallgatása után 24 órás őrizetbe vette a Brassó megyei Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Paul herceget, polgári nevén Paul Lambrinót illegális visszaszolgáltatásért vásárolt befolyás gyanúja miatt.

A visszaszolgáltatási procedúra Ilfov megyei területeket érintett, az államot ért kár a DNA közleménye szerint 135 millió euró.
 
Az ügyben több üzletember és ügyvéd érintett, a DNA bűnszövetkezet létrehozásával gyanúsítja őket, többek között Remus Truică üzletembert és Robert Roşu ügyvédet, akiket ma házi őrizetbe helyeztek. Három másik személy bírósági felügyelet alatt várja meg a nyomozás végét.
 
Az ügyészek azzal gyanúsítják Paul herceget, hogy pénzzel és jó kapcsolatokkal rendelkező emberekkel szövetkezve jutott illegálisan visszaszolgáltatott vagyonhoz, amelyből állítólag Remus Truică üzletember 50-80 százalékos részesedést kért. Az üzletember mai kihallgatása után tagadta a vádakat a sajtónak adott nyilatkozatában. Paul herceg nem nyilatkozott se a kihallgatás előtt, se utána.
 
Az ügyészek szerint a csoport 2006-2015 között hajtott végre korrupciós jellegű, illetve jogilag ide sorolt bűntetteket.
 
Paul Lambrino, avagy Paul-Philippe Hohenzollern, avagy Pál herceg Carol Lambrino és Hélène Nagavitzine gyermeke. Apja II. Károly román király és Zizi Lambrino fia. A bíróság ugyan elismerte a rokoni kapcsolatot, a román királyi ház feje viszont, I. Mihály nem ismerte el Paul herceget a királyi ház tagjaként, és szerinte nem is járna Paulnak a hercegi cím és megszólítás.
 
Paul viszont saját honlapján nemcsak hercegezi magát, hanem magát tekinti a román királyi ház fejének, és használja az Őkirályi Fensége megszólítást is úgy magára, mint feleségére, Liára vonatkoztatva.

Hirdetés