Tovább izgulhatunk a többnyelvű városnévtáblákért

Elnapolták az ítélethirdetést a kolozsvári többnyelvű városnévtábla-perben. December 18-án kerül ismét napirendre a Kolozs megyei törvényszéken.
Hirdetés

A többnyelvű kolozsvári helységnévtáblákért a Minority Rights Egyesület által indított pert elnapolta, és a következő tárgyalás időpontját december 18-ra tűzte ki a Kolozs megyei törvényszék. A felperes nevében Szőcs Izabella a Krónikának elmondta: a tárgyaláson semmilyen új információ nem hangzott el a korábbiakhoz képest. A városháza jogi képviselője ezúttal is a többnyelvű városkapuk tervével hozakodott elő, mely az év végén záruló Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa projekt keretén belül üdvözlő jelleggel került volna ki a város bejárataihoz.

Szőcs Izabella szerint az ügy elhúzódik, mivel fellebbezés várható az alperes vagy a felperes részéről, attól függően, melyik fél veszít a perben.

Mint ismeretes, a törvényszék november elején rendelt el perújrafelvételt a Minority Rights Egyesület által indított perben, melyhez 403 magánszemély is csatlakozott. A bíró ekkor azt kérte a városházától, hogy nyújtson részletes tájékoztatást a városkapu-projekt állásáról.

Hirdetés