Nem lesz magyar-magyar választási összeborulás Vásárhelyen

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök határozott álláspontja az, hogy „nem kell a lecsó”.
Hirdetés

A marosvásárhelyi előválasztást követően, még november elején az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Szilágyi Zsolt azt javasolta az RMDSZ-nek, hogy a magyar-magyar versenyből győztesként kikerülő Soós Zoltán legyen közös jelölt az önkormányzati választáson. Azt szorgalmazta, hogy a két párt kössön egy választási koalíciót a választások idejére, mely garantálná a magyar szavazatok maximalizálását.

A három héttel ezelőtti javaslattal kapcsolatosan a Kossuth Rádió megkeresésére Kelemen Hunor RMDSZ-elnök azt nyilatkozta: az előválasztás csak a polgármesterjelölt személyéréről szólt, és nem arról, hogy „csinálnak egy lecsót”, amely révén aki kiesett a versenyből, az most más megoldással mégis bejut az önkormányzatba. Azt is kifejtette, hogy a Magyar Polgári Párttal (MPP) „mindenképpen” összefognak, de azzal a párttal, amelynek a célja az RMDSZ térdre kényszerítése, és amelynek tagjai „igazi politikai vándorok”, nem működnek együtt.

Szilágyi Zsolt Kelemen Hunor szavaira reagálva azt mondta a Kossuth Rádiónak, hogy mindkét párt helyi szervezete támogatja az összefogást, csak az RMDSZ országos vezetősége kellene jobb belátásra térjen. Hozzátette: a kommunizmussal együtt lejárt az egypártrendszer ideje, időszerű lenne, ha a magyar pártok tárgyalóasztalhoz ülnének.

Hirdetés