Az LMP nem szarozik. Vagy de

Nagy divat lett tájainkon jól letrágyázni a kormánybiztosi hivatalokat. Ma az LMP Kaposváron, augusztusban egy civil Brassóban.
Hirdetés

Három köbméternyi birka- és marhaszart borított Sallai Róbert Benedek, magyarországi parlamenti képviselő a kaposvári kormányhivatal bejárata elé. A 444.hu beszámolója szerint maga Sallai vezette a teherautót, amivel a trágyát szállították. 

Az LMP-s honatya így tiltakozott a magyar kormány kezdeményezte földárverések ellen, amelyek körül sok a jogi bizonytalanság. Sallai szerint a magyar kormány öbb mint 300 ezer hektárt kótyavetyél el, és ellehetetleníti a kis- és középvállalkozókat. A trágya pedig annak jele lenne, hogy minek tartja a kormány az átlagembereket. A trágyát a hivatal eltakaríttatta, a takarítást pedig kiszámlázza a szennyezőnek.
 
Erwin Albu
 
Az eset egyáltalán nem egyedülálló, hasonló eszközhöz folyamodott Erwin Albu feketehalmi lakos. Őt és a feketehalmiakat a helyi Protan, az állattetemeket feldolgozó cég illegális hulladéklerakása és az onnan származó folyamatos bűz bőszítette fel nyáron annyira, hogy nemcsak petíciót nyújtott be a brassói prefektúrához, hanem annak nyomatékosítása végett leöntötte a hivatal kapuját a Protan termőföldekről származó hulladékával.
 
Erwin Albura a csendőrség 200 lejes bírságot szabott ki, és a takarítás után hetekkel is érződött a bűz a kormányhivatal előtt. A prefektúra viszont megbírságolta a Protan céget 40 ezer lejre, és felszólította a törvények betartására.

Hirdetés