20 körül jár a párizsi terrordráma külföldi áldozatainak száma

Az összesített ideiglenes mérleg vasárnap délután: 129 halott, 352 sebesült.
Hirdetés

Az Agerpres közli a párizsi terrortámadások külföldi áldozatainak listáját, az AFP híradása alapján. A következő nem-francia állampolgárok vesztették életüket a tragédiában:

Két román állampolgár, akikről beszámoltunk.

Három belga állampolgár. Egy Liège-ből származó pár, Milko Jozic (47 éves, mérnök) és Elif Dogan (26 éves, török származású), akik néhány hónapja laktak Párizsban. A harmadik áldozat egy 28 éves, francia állampolgársággal is rendelkező férfi.

Egy német állampolgár. A német források nem közölték részleteket.

Három spanyol állampolgár. Huan Alberto Gonzalez Garrido (29 éves), spanyol hivatalos források szerint. Jorge Alonso de Celada (sz. 1956) és Alberto Pardo Touceda (sz. 1982), a spanyol sajtó szerint.

Két portugál állampolgár. Manuel Dias (63 éves), Párizsban élő sofőr, és Precilia Correia (35 éves), aki francia állampolgársággal is rendelkezett és a Bataclan rendezvényteremben ölték meg.

Egy brit állampolgár. Nick Alexander (36 éves), a Bataclanban ölték meg, a brit külügyminisztérium közlése szerint.

Hirdetés

Egy fiatal tunéziai testvérpár.

Három csilei állampolgár. Patricia San Martin (55 éves), Ricardo Nunez mexikói nagykövet unokahúga – Isabel Allende, a csilei szocialista párt közlése szerint. Patricia lánya, Elsa Delplace és Luis Felipe Zschoche Valle profi zenész, egy hivatalos közlemény szerint.  

Két algériai állampolgár. Egy 40 éves nő és egy 29 éves férfi, algériai diplomáciai források szerint.

Egy marokkói állampolgár.

Két mexikói állampolgár. Az egyik amerikai, a másik spanyol állampolgársággal is rendelkezett.

Hirdetés