Levelezik az elöljárókkal a fogyasztóvédelem a székelyíz-tagadó Diacon miatt

A magyarellenes főfogyasztóvédő menesztése kapcsán érdeklődnek.
Hirdetés

Meglehetősen szokatlan módon, levélben érdeklődött több háromszéki politikusnál, megyei és városi elöljárónál a brassói területi fogyasztóvédelmi hatóság vezetője, hogy miért követelik a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetője, Mircea Diacon lemondását. Mint ismeretes, ő az, aki az utóbbi hónapokban nem védi, hanem támadja a fogyasztókat, főleg, ha azok magyarok. Nekiment a „székely ízek” meghatározásnak, gyerektáborokat zaklatott, legutóbb pedig kocsmai verekedést provokált.

Az ügy a Kovászna megyei közgyűlé csütörtöki, kihelyezett ülésén derült ki. „Furcsa” levele kapcsán Bedő Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megyei tanácsosa elmondta: a fogyasztóvédelem brassói regionális központjának igazgatója azt kéri számon, hogy milyen alapon követelte Mircea Diacon megyei felügyelő leváltását.

„Minthogy a megyei tanács jegyzőkönyve mindenki számára elérhető az interneten, és ők ezt nagyon jól tudják, ennek a levélnek csakis a megfélemlítés lehet a célja” – vélte Bedő Zoltán, majd kijelentette, nem fél, és megerősítette kérését, hogy Mircea Diacon mondjon le. Azóta ugyanis a helyzet csak annyit változott, hogy a megyei igazgató ismét visszaélt hatalmával, verekedést provokált, és ittasan vezette a hivatal gépkocsiját.

„Tehát, ez az elvtárs még annyira sem méltó hivatalára, mint korában volt” – állapította meg az EMNP képviselője. 

Hirdetés

„Ilyen levelet Grüman Róbert megyei tanácsos, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és jómagam is kaptam” – mondta Tamás Sándor tanácselnök, aki hozzátette: ha Diacon korábban nem tudta, hogy milyen a székely íz, legutóbb „megkóstolhatta”.

A levél tartalmát „elképesztőnek” nevezte Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) tanácsosa, aki Sabin Susanu, a fogyasztóvédelem brassói regionális központjának a menesztését is kérte.
 

Hirdetés