Az EMNP választási koalíciót sürget Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi előválasztás győztese, az RDMSZ-es Soós Zoltán induljon közös jelöltként – javasolja Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke. Ennek feltétele a választási koalíció.
Hirdetés

Nyílt levélben tesz javaslatot Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos elnöke Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének, hogy a két párt kössön választási koalíciót a marosvásárhelyi és Maros megyei önkormányzati választások idejére. Szilágyi a korábbi egyeztetésekre utalva sürgeti az újbóli tárgyalásokat, és azt, hogy közösen vegyék fel a harcot a közönnyel és a távolmaradással szemben annak érdekében, hogy Marosvásárhelyen a magyar tanácsosok kerüljenek többségbe.

„Készen állunk az előválasztáson győztes személyt közös jelöltnek tekinteni és egy választási koalíció keretében támogatni. Meggyőződésem, hogy e választási koalíció csak akkor lehet hatékony, ha a közös jelölt nem csak az egyik, vagy másik párt logóját viseli, hanem a koalíciót alkotó minden szervezet, így az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt választási jele alatt indul” – fogalmaz az EMNP elnöke felhívva a figyelmet, hogy minden más megoldás csökkenti, vagy teljesen lenullázza a közös jelölt győzelmi esélyeit.

A koalíciós jelöltlista összeállításánál mérvadó lehet az előválasztás eredménye, a koalíciót pedig szeretnék kiterjeszteni a megyei önkormányzati választásokra is.

Fotó: Facebook/Szilágyi Zsolt 

Hirdetés