Technikai helyett véletlenül etnikai oktatásról fogadtak el határozatot Szentgyörgyön

Úgy látszik, egyeseknek mindenről „az” jut eszébe.
Hirdetés

Szokatlan okból kényszerült egyik határozatának módosítására a sepsiszentgyörgyi tanács: technikai helyett etnikai oktatás jelent meg a tanfelügyelőséggel pár hete kötött, szakiskolákkal kapcsolatos együttműködési megállapodásban, és ezt úgy szavazták meg, hogy senki nem vette észre.

Antal Árpád polgármester szerint azért történhetett meg, mert vannak, akik még a terekből és épületekből is etnikai ügyet akarnak faragni, és bármennyire nem szeretné ezt a városvezetés, a kifejezés ott a levegőben. Erre senki nem válaszolt, talán mert pár perccel korábban már lecsengett egy ilyen jellegű vita: Rodica Pârvan szóvá tette, hogy a Mihai Viteazul-gimnázium kimaradt egy határozatból, és így nem kapja meg a díszterem felújítására szánt pénzt, mert a tanács „kettős játékot folytat, mint mindig”.

Ezt a  gyanúsítást a polgármester visszautasította, azután Sztakics Éva alpolgármester és Mădălin Guruianu is magyarázta, hogy a díszteremre már korábban utaltak ki pénzt, most a versenytárgyalás után megmaradt összeg átcsoportosításáról van szó.
 

Hirdetés