Lezuhant egy orosz repülő: 219 halott

A gépen főleg orosz turisták utaztak, túlélőkről nem tudni.
Hirdetés

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton – jelentette be az egyiptomi kormányfő, aki emiatt válságtanácskozást hívott össze minisztereivel. Az orosz légi irányítás szerint a gép egy Airbus A-321-es típus.

Az orosz polgári légi irányítás illetékese szerint a lezuhant repülőgép a kis nyugat-szibériai Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, 92-68-as számú járata volt, a fedélzetén 212 utas (köztük 17 kiskorú)és hét főnyi személyzet tartózkodott.

A TASZSZ hírügynökség kairói repülőtéri forrásokat idéz, amelyek szerint mielőtt az Airbus A-321 típusú repülőgép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült.

A Guardian szerint egyiptomi biztonsági források egyelőre nem látják jelét annak, hogy a gépet lelőtték volna, ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy a Sínai-félszigeten az Iszlám Államhoz kapcsolódó szélsőséges szervezetek is székelnek. Az egyiptomi légtér elhagyása után a Ciprusi légiirányításnál kellett volna bejelentkeznie, de ez már nem történt meg. Helyi idő szerint 12:10-kor kellett volna megérkeznie Szentpétervárra. A zuhanás előtt a gép meredek ereszkedésbe kezdett, percenként 6000 lábbal süllyedt.

Hirdetés