Tagadod Trianont, és azt, hogy egy elnyomó rohadék vagy? Börtönbe veled!

Bogdan Diaconu, a magyarok nagy és őszinte barátja újabb gumiszoba-kompatibilis törvénytervezettel állt elő.
Hirdetés

Tovább uszít a magyarok ellen Bogdan Diaconu független parlamenti képviselő, az Egyesült Románia Párt (PRU) nevű zsebszervezet elnöke, aki ezúttal börtönbe zárná azokat, akiknek nem tetszik a trianoni békediktátum.

A primitív magyargyűlöletet hivatalos politikájává tevő Diaconu Trianon emléknapjává, illetve a „magyar elnyomás” elleni nappá tenné meg június 4-ét, a diktátum aláírásának napját.

Az erre vonatkozó törvénytervezet szerint – amelyet Diaconu még júniusban dolgozott ki – a parlament két háza együttes ülésen emlékezne meg az ünnepnapról, a hatóságoknak ki kellene függeszteniük a román zászlót minden településen, és a helyi költségvetésből alapokat különíthetnének el kulturális programok szervezésére. A törvénytervezet értelmében 1-től 5 évig terjedő börtönnel sújtható bárki, aki a trianoni békeszerződés ellen fölemeli a szavát, azt gyásznapnak nevezi, illetve negatív üzeneteket fogalmaz meg a diktátum kapcsán.

A tervezet ugyanekkora szabadságvesztéssel sújtaná azt is, ha valaki nem ismerné el, hogy a magyarok a történelem során „elnyomták” Erdélyben a románokat.

Hirdetés

A kezdeményezés indoklásában Diaconu azt vizionálja, hogy Magyarországon egyre inkább hivatalos politikává kezd válni a trianoni diktátum ellen fellépés, illetve Romániában közhivatalt betöltő személyek is hasonlóan fogalmaznak. Emellett hosszasan rugózik azon a hagymázas képzelgésen, miszerint a magyarok mindenkit folyamatosan és brutálisan elnyomtak a Kárpát-medencében.

A tervezet mindazonáltal nem aratott osztatlan sikert, eddig ugyanis több szakbizottság is elutasította.
 

Hirdetés