Ilyen nincs: minden rosszul alakult, jöhet a pótselejtező

Egyre messzebb az Eb: mivel minden eredmény a legrosszabbul alakult, Magyarország nem jut ki egyenes ágon. A pótselejtezős ellenfelek közül egyik sem az a harmatgyenge pofozógép.
Hirdetés

Nem tudjuk megállni, hogy leírjuk: megint bejött a magyar forma a jövő évi franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek utolsó, keddi fordulójában, hiszen még az is rosszul alakult, amiről a legpesszimistább szakemberek sem gondolták, hogy rosszul alakulhat.

A magyar nemzeti tizenegy legjobb csoportharmadikként egyenes ágon kijuthatott volna, ha a törökök nem győznek Izland ellen, és a kazahok sem verik meg a letteket. Ehhez képest a törökök hazai pályán Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra nyert Lettországban, így a török válogatott lett a legjobb csoportharmadik.

A magyar labdarúgó-válogatott így pótselejtezőre kényszerül a kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik.

A magyar nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják.

Kedden a törökök mellett a horvát válogatott biztosította helyét a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így már húsz együttes részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon.

További nyolc csoportharmadik – köztük Magyarország – pedig novemberben pótselejtezőn küzd meg a maradék négy helyért. A párharcok sorsolását vasárnap rendezik.

Hirdetés

A 2016. június 10-én rajtoló Eb csoportsorsolására december 12-én Párizsban kerül sor.

A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:

Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország
 

A pótselejtezős válogatottak:

MAGYARORSZÁG, Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia, Norvégia, Bosznia-Hercegovina
 

Hirdetés