Vásárhely: a héten tárgyalnak az együttműködésről a magyar pártok

Kérdés, mi lesz az eredmény, mivel az EMNP ugyanis választási szövetséget akar.
Hirdetés

A hét második felében tárgyal a marosvásárhelyi RMDSZ, EMNP és MPP a választási együttműködésről.

Soós Zoltán, az előválasztás győztese (képünkön) az Erdély FM-nek azt mondta, konkrét időpontot még nem beszéltek meg, de már egyeztettek arról, hogy a héten elkezdik a tárgyalásokat, és bízik benne, hogy rövid időn belül konkrét döntések születnek, és elkezd körvonalazódni a bővített kampánycsapat.

„Szerintem nem kell túl sok időt vesztegetni ezzel, hiszen sokkal fontosabb a választók mobilizálása, a választói névjegyzék bővítése, adatbázis-építés, illetve a marosvásárhelyiek meggyőzése abban, hogy ahhoz, hogy jövőre nyerjünk, ebben aktív szerepet kell vállaljanak. Nem egy jelöltről és egy csapatról van szó, hanem egy egész közösségről” – fogalmazott.

A pártok közötti együttműködés lehetséges formájáról Soós Zoltán azt mondta, nem zárkózik el a választási koalíciótól sem, de a kérdésről nem egy személyben fog dönteni. Soós Zoltán szerint a vasárnapi előválasztáson jegyzett 10 százalékos részvétel nem számít rossz eredménynek, figyelembe véve, hogy más európai államokban is az előválasztáson 6-9 százalékos részvételt szoktak jegyezni.

Portik Vilmos, az EMNP jelöltje eközben jelezte: választási szövetséget szeretne. Mint elmondta, a választási szövetség azt is feltételezi, hogy a magyar politikai alakulatok közös önkormányzati jelöltlistát állítanak össze a jövő évi helyhatósági választásokra.
 

Hirdetés