Băsescu visszatért a politikába emberi jogokat védeni

A PMP tagja lett. Igen, ez Elena Udrea pártja.
Hirdetés

Csatlakozott pénteken a Népi Mozgalom Pártjához (PMP) Traian Băsescu egykori államfő. A PMP székházának udvarán megadták a módját a csatlakozási nyilatkozat benyújtásának: Băsescu hat román trikolór előtt, pulpitusnál állva mondott rövid beszédet, amely stílusában nem nagyon különbözött a Cotroceni-palotában államfőként előadott műsoroktól.

Az ex-államfő azt mondta: azért tér vissza tíz hónap után a politikába, hogy megvédje két elnöki mandátumát és önmagát is az ellene folyó befeketítő kampánytól. Beszédében utalt is bizonyos „sajtótrösztökre”, amelyek masszívan támadják. Az Antena-birodalomról van szó, hiszen például az Antena3 esti talkshow-műsoraiban szinte naponta gyalázzák Băsescut.

Mint mondta, a korrupcióellenes harc volt két mandátumának egyik fő témája, de van egy másik is, amelyre nem helyezett kellő hangsúlyt, de a további munkája során többet foglalkozik majd vele, ez pedig az emberi jogok kérdése.

Beszólt az állami intézményeknek, amelyek szerinte alig várták, hogy ő eljöjjön a Cotroceni-palotából, hogy ismét „a kényelmetlen politikusok üldözésének eszközei legyenek”.

„Garantálom, hogy továbbra is rendkívül kényelmetlen politikus leszek, nem akarok háborút, de soha senki nem fogja befogni a számat” – mondta Băsescu.

Hirdetés

Az ex-államfő egyébként megmutatta a médiának a csatlakozási nyilatkozatát, rajta a telefonszámával, úgyhogy most már ez sem titok:

Hirdetés