Fatolvaj vágta el egy férfi torkát a Madarasi Hargitán

Az illetékesek a szervezett falopási akciók eldurvulásáról számoltak be. A vasárnapi támadás mögött is megfélemlítő szándékot gyanítanak.
Hirdetés

A Madarasi Hargita vargyasi részén vasárnap délután egy gombát és málnaleveleket gyűjtő férfi torkát, veje szeme láttára metszette el egy közismert fatolvaj. A két férfi napok óta az erdőben tartózkodott, ahol az erdészet jóváhagyásával gombát gyűjtöttek. A szálláshelyül szolgáló barakk mellett egy férfi mozgására lettek figyelmesek, aki hirtelen előbújva a gazból,

elvágta a 63 éves Brassó megyei M. M. torkát, majd elrohant a helyszínről.

Az áldozat veje a Székelyhonnak elmondta: mielőtt támadt volna, sikerült felismernie az elkövetőt, aki egy ismert fatolvaj a Hargitán. Később a rendőrségen fényképről azonosította a tettest. A rendőrök ki is hallgatták a rendőrkapitányságon, de végül elengedték, mivel a „szemtanú állítását nem támasztották alá a bizonyítékok” – nyilatkozták a hírportálnak.

Az áldozatot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látták el, ahol vérátömlesztést kapott, majd

válságos állapotban Marosvásárhelyre szállították.

A terület felügyeletével megbízott erdész, illetve a közbirtokossági vezető a Székelyhonnak a szervezett falopási akciók eldurvulásáról számoltak be. Az elkövetők nem riadnak vissza a fenyegetőzésektől sem. A bűnbandák 3-4 fős csoportokat alkotva jól szervezett módon csupaszítják az erdőket, megfigyelők jelentik nekik, ha közeledő hatósági személyt látnak. 

Hirdetés