Cirkusz van a Kolozs megyei politikában. Ki mond le?

Intrika! Belháború! Sértegetések! Pornó!
Hirdetés

Megvonta a politikai támogatást a Kolozs megyei PNL Mihai Seplecantól, aki néhány hónapja a megyei tanács elnöke. Róla valószínűleg az a legérdekesebb infó az utóbbi évekből, hogy Szeplekanról románosította a nevét, de nem ezért akarják a liberálisok leváltani, hanem többek között amiatt – ahogy Alin Tişe Kolozs megyei PNL-szenátor kérte a minap –, hogy közvetlenül őt terheli a felelősség a Kolozsvárt és környékét kiszolgáló ideiglenes szeméttároló meg nem épüléséért.

Tişe azt kérte két héttel ezelőtt, hogy Seplecan – aki szerinte emellett önfejűen dönt, ahelyett, hogy konzultálna a párttal –

azonnal mondjon le,

különben a PNL megvonja tőle a politikai támogatást.

A szenátor azt is a szemére vetette pártbeli kollégájának, hogy hazudott, félrevezette a közvéleményt, hogy politikai tőkéjét növelje. Mert hogy Seplecan azt állította, ő volt a győztese A kolozsvári reptér egymilliomodik utasa című kampánynak, amelyet a Tarom rendezett, és az azzal járó díjat és dicsőséget nagylelkűen átengedte egy hölgynek.

A megyei PNL csütörtök este döntött Seplecan kipaterolásáról, ami azt jelenti, hogy leváltják a megyei tanács éléről. Csakhogy a politikus visszatámad. Azzal vádolja Marius Nicoară-t, a megyei szervezet elnökét, hogy a PDL segítéségével próbálja kirúgni őt (a PNL ugyanis egyesült a PDL-vel).

Hirdetés

Sőt, kéri Nicoară szenátor lemondását, aki szerinte a nyugdíjtörvény megszavazása közben

pornófilmet nézett a parlamentben,

aki néhány hónapja ittasan okozott balesetet, és aki az utóbbi hét évben semmit nem dolgozott, ehelyett viszont golfozott.

Seplecan nem akar lemondani, pedig előbb-utóbb úgyis tisztség nélkül marad, mivel a törvény értelmében megszűnik a mandátuma annak az önkormányzati tisztségviselőnek, akitől pártja megvonja a politikai támogatást.

Hirdetés