Magyarország újra nagy lett

Románia viszont gyakorlatilag eltűnt a térképről. Mármint arról, amelyre a menekültek száma alapján rajzolták fel az európai országokat.
Hirdetés

A NOS nevű holland közszolgálati csatorna elkészítette Európa – értve ezalatt az Európai Uniót, valamint Norvégiát és Svájcot – menekülttérképét. Ezen az adott országok méreteit a menedékkérelmek alapján arányosan ábrázolják. A kiindulási pont Németország, amelyet egyedüliként ábrázoltak a valós méretei szerint, hozzá viszonyították a többi országot, amelynek a méretei aszerint változnak a térképen, hogy

hány menedékkérő jutott egymillió lakosra

(Németországban ez 905).Az Európa-térkép közel felét (de legalább harmadát) Magyarország foglalja el – majdnem összejött ismét a „három tenger mosta” birodalom – a maga egymillió lakosra jutó 3322 menedékkérőjével. Magyarországot Svédország (1.184), Ausztria (1.141) és Németország követi a sorban.

Románia viszont olyan kisméretűre töpörödött össze, 

amely még a magyar revizionisták legvadabb álmait is túlszárnyalja: 17 per egymillió menedékkéréjővel alig látszik a térképen. Hogy a többi kelet-közép-európai államról se feledkezzünk meg: Horvátországban és Szlovákiában 9-9, a Magyarországhoz hasonlóan déli Schengen-határország Szlovéniában 22, Csehországban 34, Lengyelországban 38 kérelem esett egymillió állampolgárra.
 
A térkép egyébként még a mostani migránsáradat előtti, 2015 első negyedévének adatait tükröző menekülthelyzetet ábrázolja.

Hirdetés