Kolozsvár-felirat nélküli jegyautomatát avatott Emil Boc

Viszont a hivatalosságok a géphez színben passzoló szerelésben jelentek meg.
Hirdetés

Felavatta szerdán az első kolozsvári buszjegykiadó automatát Emil Boc polgármester. Emlékszünk, ezekre az automatákra ragasztottak előbb Kolozsvár-feliratú matricákat a Most-Acum civil csoport aktivistái, amit aztán néhány lelkes román hazai eltávolított, hogy aztán ismeretlen civil gerillák filctollal írják fel magyarul Kolozsvár nevét a Cluj felirat alá.

Az automaták egyébként hónapok óta ott árválkodnak használatlanul az buszmegállókban, de hát csak most sikerült az elsőt üzembe helyezni, na. Boc azt ígérte, hogy a most felavatott gép mellett további hatvanat helyeznek üzembe a következőkben, naponta kettőt-hármat (Miért csak ennyit? Több órába telik egy ilyen szerkezet bekapcsolása?)

Az első automata felavatása egyébként az 1989. december 21. sugárúton, ultrakorporatista környéken, a The Office irodaházai előtti buszmegállóban történt.

Nézzük meg, mennyire gondosan a géphez öltöztek a hivatalosságok: Liviu Neag, a kolozsvári tömegközlekedési vállalat (CTP) igazgatója (az alsó képen középen) és mellette balra álló úriember (így ránézésre nem tudjuk azonosítani, de biztosan valami fontos pasas lehet) lila ingben jelent meg. Emil Boc első ránézésre nem adott a színharmóniára, de nézzük csak meg az övén a varrást… na ugye, ugye?

Hirdetés

És nézzük csak a háttal álló hölgyet, aki a kezében szorongatott szórólapok alapján szintén az avató társasághoz tartozik:

Na szóval, hajrá CTP, hajrá Kolozs.. izé, Cluj-Napoca, hátha az iskolakezdésre az építőtelepet és a lövészárkokat is sikerül ismét várossá visszaalakítani (megelőlegezzük: nem fog sikerülni).

Hirdetés