Ismét jár a Székely gőzös

Már hónapokkal ezelőtt járnia kellett volna. Csak nem jutott.
Hirdetés

Csütörtöktől újra közlekedik a Székely gőzös. Ezt a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal közölte honlapján. Ugyanitt megtekinthető a vonatjárat menetrendje is. Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere megjegyzi, a Segesvár és Székelyudvarhely között közlekedő vonatjárat újraindítása érdekében számos lépést megtettek, holott ez nem egészen a város önkormányzatának feladata lett volna, hiszen ez első sorban a megyei tanács hatáskörébe tartozik.

Az ígéretek szerint a járatnak legkésőbb júliusban kellett volna újra indulnia. Mint ismeretes, a Regiotrans Kft. szállítási engedélyének felfüggesztése után a magán vasúttársaság által üzemeltetett járatok egy részét az állami vasúttársaság személyszállító részlege vette át, nem így azonban az Udvarhely–Héjjasfalva-szakaszon, ahol azóta sem közlekednek a vonatok.

A térségben Székelyudvarhely mellett Székelykeresztúron, illetve Bögözön, Felsőboldogfalván, Galambfalván és Újszékelyen vannak vonatállomások, a becslések szerint naponta 600–700 személy ingázott a vonalon.

A „székely gőzös” újraindításának ügye azonban megrekedt: a Regiotrans Kft. nem partner a Hargita megyei önkormányzat által több ízben is kezdeményezett egyeztetésekben, a CFR személyszállító részlegének vezetősége pedig június elejére ígérte a járatok újraindítását.
 

Hirdetés