Itt keresd a buszmegállókat a kolozsvári állomásnál

Elkezdődött az Állomás tér rendezése, a munkálatok idejére elköltöznek a buszmegállók. A központot az ortodox Taizé miatt zárják le.
Hirdetés

Kolozsváron az Állomás tér felújítása miatt mától változások állnak be a tömegközlekedésben – közli a Kolozsvári Rádió a közszállítási vállalat közleményére hivatkozva.

A 3-as, 4-es, 5-ös, 9-es, 22-es, 27-es, 32B, 35-ös és 47B járatok végállomását a Burebista utcába helyezik át, az Állomás tér közvetlen közelébe. Az M32-es, M38-as és M39-es buszok Kisállomás előtti megállóját ideiglenesen a Vasút utcába költöztetik.
 
A 31-es, M31-es és 39-es buszok a Caragiale utcán át közlekednek a központ irányába. Megállójuk a Horea úton lesz, közvetlenül a Caragiale utcával való kereszteződés után. Az M32-es szucsági busz, az M33-as újszelistei járat és az M34-es mérai busz a városközi buszállomástól a Mozdony-Gyufagyár-Állomás-Avas-Vasút utca vonalon közlekedik a város felé.
 
Az M37-es fejérdi, az M38-as szentmártoni és az M39-es kajántói buszok a Vasút-Mozdony-Gyufagyár-Állomás-Avas utca útvonalon közlekednek Kajántó irányába.

Felújítják a Bükki utat is

– közli Horváth Anna alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. A Tordai úti körforgalomtól Csürülye község határáig újítja fel a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal a Bükki utat, a munkálatokkal az ARL–Strabag céget bízta meg a hivatal. A felújítási munkálatok értéke tíz és fél millió lej plusz áfa.
 
A terv az úttest felújítása mellett tartalmazza a járda felújítását is, a 7 méter széles úttestet mindkét oldalon egy-egy méter széles járda követi majd. A Csürülye felé haladó sávon egy 2,2 méter széles kétsávos bicikliutat alakítanak ki. Csatornáznak is, támfalakat emelnek a földcsuszamlások megállítására, valamint új közvilágítást helyeznek üzembe.

Központi tereket zárnak le

Az Európai Keresztény Ortodox Ifjúsági Találkozó idejére a polgármesteri hivatal forgalomkorlátozásokat vezet be szeptember 3. és 7. között. A Hunyadi (Avram Iancu) tér keleti és nyugati oldalán lezárják a parkolókat, valamint egy sávot szeptember 3-án 23.00 órától szeptember 6-án 23.00 óráig. 
 
Ugyancsak a Hunyadi téren a déli oldalt teljesen lezárják szeptember 4-én 18.00 óra és 20.00 óra között. A tér déli, keleti és nyugati oldala zárva lesz az autósforgalom előtt, a tömegközlekedési eszközök kivételével, szeptember 6-án 9.00 és 12.30 óra között. 
 
Ugyancsak vasárnap szakaszosan korlátozzák a forgalmat 18.30 és 20.00 óra között a következő útvonalon: Sétatér – Malom (George Barițiu) utca – Ferdinánd király utca – Főtér (keleti oldal) – Deák Ferenc utca (Eroilor) – Hunyadi tér (a színház előtt). A Főtér nyugati oldala szeptember 7-én reggel 6.00 óráig zárva marad az autósforgalom előtt. A Horea Demian Sportcsarnok előtti teret szeptember 3-án 23.00 órától szintén lezárják szeptember 7-én 12.00 óráig.

Hirdetés