Fegyelmezetlen Kolozs megyei bringások

Az egyre növekvő biciklis öntudat sajnos nem eredményez halhatatlanságot. Bringások, csak óvatosan!
Hirdetés

A kolozsvári közlekedési rendőrség illetékesei bemutattak egy, a biciklisták által okozott és/vagy elszenvedett közúti baleseteket feltérképező megyei statisztikát. Az eredmények lehangolóak. Az eredmények szerint Kolozs megyében ugrásszerűen megnőtt a biciklis balesetek száma.

Több, mint 90 biciklis balesetet regisztráltak az év elejétől kezdve, jelentette be Marius Stupar, a kolozsvári közlekedési rendőrség főfelügyelője. Sajnos három olyan balesettel is szembesültek, melynek során a biciklisták életüket vesztették, 66 esetben pedig személyi sérülés történt.

A statisztikából az is kiderül, hogy míg a korábbi évek során a vétség nagyjából egyenlő módon oszlott meg az autóvezetők és biciklisták között, idén a biciklisták okozták a balesetek oroszlánrészét.

A következtetés elég kézenfekvő: világos, hogy az autósok egy része tahó, nincs tekintettel a bringások jogaira, úgy közlekedik, mintha más nem is létezne széles e vidéken. Viszont nem elhanyagolható körülmény, hogy az autó sokkal jobban állja az ütközést, mint a bicikli. Figyeljünk hát oda. Kár lenne értünk.

Hirdetés