Bekerítik a sepsiszentgyörgyi szociális ingatlanokat

Mivel az ott lakók gyakran nem tartják be a civilizált együttélés szabályait, szigorítják az ellenőrzést.
Hirdetés

Szigorítják Sepsiszentgyörgyön a szociális lakásokat biztosító rendszer szabályzatát: hamarosan körbekerítik az épületegyüttest, és kapus fogja ellenőrizni, hogy ki távozik, és ki érkezik.

Tischler Ferenc alpolgármester a Krónikának elmondta: nagyon sok panasz érkezett rendbontás miatt, és csak úgy tudják elejét venni, hogy a helyzet tovább romoljon, ha erősítik az intézményi jelleget. Kifejtette: a négy lépcsőházban 140 család, mintegy hatszáz személy él, akiknek körülbelül 10–15 százaléka nem tartja be az együttélés szabályait.

„Az érintett lakók éjszaka zajongnak, a tömbházak között parkoló gépkocsijukból hangos zene szól, gyakran fogadnak baráti és rokoni látogatókat, ezzel pedig ellehetetlenítik azok életét, akik munkába járnak, rendszeresen törlesztik a szimbolikus bérleti díjat” – érvelt a szigorítás mellett az alpolgármester.

Az önkormányzat három évvel ezelőtt számolta fel a helybeliek által Sing-Singként emlegetett szociális otthont, a lakókat pedig átköltöztették a frissen felújított, Mikes Kelemen utcai tömbházakba, ahol sokkal jobb körülményeket – saját konyhát és mosdót – biztosítottak számukra. A városvezetés akkor felhívta a szociális lakásra jogosultak figyelmét arra, hogy ez az „utolsó utáni esélyük”, ha nem tartják be a szabályokat, több segítségre nem számíthatnak.

Tischler Ferenc elmondta: eddig négy családot lakoltattak ki, mert az elenyésző bérleti díjat sem fizették, de újabb „vízválasztó” következik, ugyanis jelenleg 35 per van folyamatban az elmaradásokért.
 

Hirdetés