Zsebretette egyik zsebpárt a másikat

Félmillió párttaggal dicsekszik a parlamentben alakult UNPR, miután vasárnap felszívta Dan Diaconescu Néppártját.
Hirdetés

 Vasárnap fuzionált két kis párt, a parlamentben a nagy pártokból kiváló honatyákból és (volt) katonatisztekből alakult, Románia Haladásáért Szövetség nevű alakulat és a volt bulvártévés Dan Diaconescu nevével fémjelzett Néppárt. A két párt együtt tartotta a kongresszusát, ezen döntötték el a PPDD beolvadását az UNPR-be. 

Ez utóbbi párthoz tartozik a kormányfőhelyettes Gabriel Oprea is, aki jelenleg, Victor Ponta szabadságának idején a kormányfői jogokat gyakorolja.
 
„Szeretném, ha tudnák, hogy szervezeti szinten erősek vagyunk és leszünk. A bírósági bejegyzésünk 358 ezer párttagot tart számon, míg a legnagyobb romániai pártba, a PSD-be mintegy 500 ezren iratkoztak be, a többibe pedig százezren. Az utóbbi két hónapban az UNPR-be 70 ezernél többen iratkoztak be. Meg vagyok győződve róla, hogy önökkel együtt jelenleg már többi mint félmillióan vagyunk az UNPR-ben” – mondta az együttes kongresszuson Gabriel Oprea.
 
A pártelnök szerint az UNPR-nek kormányon kell maradnia, és a harmadik legnagyobb pártként kell konszolidálnia magát. Mi több, szeretné elérni az egymilliós taglétszámot.
 
 

Hirdetés