Erdélyi párt alakul Marosvásárhelyen

Demokratikus Erdélyért Párt néven regionális pártot jegyeztetne be három civil. Jövőre saját polgármester-jelöltet indítanának.
Hirdetés

Új erdélyi magyar párt bukkant fel a láthatáron, ahogy ez várható is volt a pártbejegyzési törvény júniusi liberalizálása után. A marosvásárhelyi Kovács István Dávid, Majla Csaba és Ujvári András készül jobbközép irányultságú pártot bejegyezni Demokratikus Erdélyért Párt néven – tudósít a Krónika

A három alapítótag csütörtökön állt a sajtó elé: programorientált politikai alakulatot szeretnének, a gazdasági autonómiára helyeznék a hangsúlyt úgy, hogy az autonómiát eleve csak a többi erdélyi nemzetiséggel együtt tudják elképzelni. Sőt a régiósítást is csak a régiók bevonásával tartják elképzelhetőnek.
 
Nem hisznek a többi erdélyi magyar párt által szervezett marosvásárhelyi előválasztásokban, azt mondják, ha azon olyasvalaki győz, akit ők nem tartanak alkalmasnak a polgármesteri tisztségre, akkor saját jelöltet indítanak a 2016-os önkormányzati választásokon. Nem a jelölt nemzetiségét, hanem a rátermettségét tartják fontosnak.
 
Kovács István Dávid a  Demokratikus Marosvásárhelyért Civil Egyesület vezetője, Majla Csaba képzőművész, Ujvári András pedig végzettsége szerint gépészmérnök, Kolozsváron született, de már húsz éve él Marosvásárhelyen.

Hirdetés