Kipetícióznák a hullákat a plázából

Mert kegyeletsértő módon profitál a holttestekből a Iulius Mallban megnyitott Our body: a belső világegyetem című kiállítás.
Hirdetés

Egyelőre nem túl népszerű, 17-en írták alá azt a petíciót, amelyben Ancuta Ciubotaru az Our body: a belső világegyetem című kolozsvári kiállítás bezárását kéri, sőt kitiltását Romániából – tájékoztat a maszol.ro.

A petíció szerint nemcsak a román nép vallásos hitét sérti az, hogy temetetlen (bár polimerizált) holttesteket mutatnak be, hanem a kegyeletet is: 
  • a lecsupaszított testek, testrészek, embriók kiállítása nem adja meg a kellő tiszteletet az elhunytaknak, 
  • nem tiszta, honnan származnak eredetileg a holttestek, sokan kivégzett kínai rabokra és emberkereskedelemre gyanakodnak, 
  • a szervezők sosem árulták el, kik ezek, hogyan és hány évesen hunytak el,
  • viszont profitot termelnek velük,
  • ráadásul Franciaországból már kitiltották őket.
A helyszíni tájékoztatás szerint olyan emberek holttesteit konzerválták a kiállítás kedvéért, akik haláluk előtt hozzájárultak ehhez, és a holttesteket amerikai törvényszéki orvosok többször is megvizsgálták. A Iulius Mall alagsorában 14 teljes test (13 férfi és egy női), valamint különálló végtagok és szervek láthatók, egy félreeső teremben pedig embriók és halva született csecsemő teste is szemügyre vehető.

Hirdetés