Kitilthatják a távolsági buszokat Szatmár központjából

Akadályozzák a forgalmat és növelik a balesetveszélyt.
Hirdetés

A városi közgyűlés határozatával hamarosan kitilthatják a távolsági buszjáratokat a szatmárnémeti városközpontból — a polgármesteri hivatal közszállítási ügyekkel foglalkozó részlege ilyen módon tehermentesítené az amúgy is zsúfolt központi utcákat. A témában közmeghallgatást szervez a városvezetés, véleményeket írásban várnak a polgármesteri hivatalban ezen elképzeléssel kapcsolatban július huszadikáig.

A tervek szerint a közeljövőben a Transilvania sugárút, a Vasile Lucaciu, a Mihai Viteazul, a Iuliu Maniu és a Golescu utcák által határolt városrészből kitiltaná a megyei, a megyeközi, illetve a nemzetközi személyszállítást végző buszokat, mikrobuszokat a városvezetés. A korlátozás bevezetése mellett több érvet is felhoztak az illetékesek, egyebek mellett azt, hogy Szatmárnémetiben összesen közel ötszáz ilyen kategóriájú jármű nehezíti a közlekedést, a városban viszont alig vannak biztonsággal használható, szakszerűen kiépített buszmegállók, ráadásul jelenleg minden szállítócég saját kénye–kedve szerint megállapított útvonalat használ a megyeszékhelyen.

A határozat–tervezetben egy új útvonalterv is szerepel a fent említett utcák által behatárolt városrészt használó szállítócégek számára.
 

Hirdetés