Júliustól ismét járhat a székely gőzös

A Regiotrans magánvasút hónapokkal ezelőtt beszüntette a Székelyudvarhely-Segesvár járatot. Most körvonalazódik a megoldás.
Hirdetés

Júliusban indulhat újra a Segesvár–Székelyudvarhely-vonatjárat, miután a szakasz ismét visszakerült a Román Vasúttársaság (CFR) kezelésébe, derült ki az ügyben szervezett megbeszélésen. A csíkszeredai megyeházán tartott tanácskozáson Szabó Barna megyemenedzser, Barabás Árpád, a Hargita Megyei Tanács tömegközlekedési részlegének munkatársa vett részt, míg Ionel Dicu a Román Vasúttársaság (CFR) brassói igazgatóságának infrastuktúráért felelős részlegét, Marin Nedelcu pedig a személyszállító részleget képviselte.

A találkozást a Hargita Megyei Tanács munkatársai hívták össze, eleget téve a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal ez irányú kérésének, azonban bár a találkozó időpontját az udvarhelyiek javasolták, végül nem kívántak megjelenni a megbeszélésen.

Szabó Barna hangsúlyozta: meg kell oldani a vasúti közlekedést, hiszen hosszú távra – például több mint 50 kilométerre – nem megfelelő alternatíva a mikrobusszal való utazás. A Segesvár–Székelyudvarhely-útvonalon szeptember előtt vissza kell állítani a vonatjáratot, hiszen ezen a szakaszon több mint 600 diák és felnőtt ingázik naponta, és a jelenleg működő autóbuszos szolgáltatások sem fedik a teljes útvonalat, hangsúlyozta.

A megyemenedzser arról biztosította a CFR munkatársait, hogy a megyei tanács prioritásként kezeli a problémát, és a rendelkezésére álló eszközökkel segíti annak megoldását. A szóban forgó útvonalon négy helyen keresztezi a vasút a megyei utat, ezek karbantartását a megyei tanács vállalja, mondta Szabó Barna.
 

Hirdetés