A szatmári polgármester háta mögött ajánlottak alpolgármesteri tisztséget az RMDSZ-nek

Aki ennek nyomán a sajtóból értesült arról, honnan érkezhet az új helyettese.
Hirdetés

A helyi politika utóbbi idők legravaszabb húzásából hagyták ki szövetségesei a szatmárnémeti polgármestert, aki egyben a Szociáldemokrata Párt szatmárnémeti elnöke is.

Dorel Coica a sajtóból értesült arról, hogy Marcela Papici (PLR) kórházigazgatói kinevezését követően lemondott szatmárnémeti alpolgármesteri tisztségéről. A polgármesteri kabinetből hétfőn kiküldött közlemény szerint Coica arról sem tudott, hogy a kórházi tisztségek felett rendelkező megyei tanácselnök, Adrian Ştef (PLR) a megüresedett tisztséget az RMDSZ-nek ajánlotta fel, bár a városházi tisztségek felett nem rendelkezik.

„Nem látom milyen szerepe van a megyei tanács elnökének a megüresedett alpolgármesteri tisztég betöltésében?” — áll a Coica által jegyzett közleményben.
Dorel Coica ugyanakkor felhívja Ştef figyelmét, hogy a városi alpolgármester személyéről semmi esetre sem a megyei tanácselnök, hanem a városi tanácsosok döntenek és hogy az alpolgármester jogköreit ennek kinevezését követően a polgármester állapítja meg.

Amint beszámoltunk róla, megüresedett egy alpolgármesteri szék Szatmárnémetiben, miután Marcela Papiciot a Szatmár Megyei Kórház menedzserévé nevezték ki. A tisztség a liberálisok szerint az RMDSZ-t illeti meg, így elindult a találgatás: vajon elfogadja-e a felajánlott széket a szövetség.
 

Hirdetés