A DNA áttért az anyagiakra Kiss Sándor ügyében

Tekintélyes vagyonnyilatkozata van a politikusnak.
Hirdetés

Zárolta hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Kiss Sándor, a Bihar megyei tanács RMDSZ-es elnöke, valamint Beniamin Rus, a Selina cég tulajdonosának vagyonát.

A DNA többrendbeli pénzmosás, hivatali visszaélés, csúszópénz elfogadása és befolyással való üzérkedés gyanújával június 5-én vette őrizetbe Kiss Sándort, valamint a pénzmosással és visszaélésre való felbujtással gyanúsított Beniamin Rust. A több mint 4 millió euróra rúgó korrupciós ügyben indított bűnvádi eljárás részeként előzetes letartóztatás alá akarták őket helyezni, ám azt a törvényszék elutasította. Jelenleg mindketten bírósági felügyelet alatt vannak, ami azt jelenti, hogy a bíróság engedélye nélkül nem hagyhatják el lakhelyüket.

Kiss Sándornak legfrissebb elérhető vagyonnyilatkozata szerint csaknem 300 ezer négyzetméternyi földje, de csaknem másfél millió eurónyi adóssága is van.

27 hektárnyi földje Hegyközpályi településen, Nagyváradtól néhány kilométerre van. Ebből a területből csak fél hektár külterület. Belényesújlakon, Rézbányán, de Nagyváradon is vannak földterületei.

A vagyonnyilatkozatában három ingatlan szerepel. Egy óriási, több mint 600 négyzetméteres nagyváradi ház, ahol van még egy 370 négyzetméteres ingatlana is, míg Belényesújlakon egy 100 négyzetméteres házzal rendelkezik.

Hirdetés

Kissnek 2013-ban évi 50 ezer lej jövedelme volt a Bihar Megyei Tanács alelnökeként. Több mint 250 ezer lej értékű résztulajdona van különböző cégekben és több mint 8 millió lej és 350 ezer euró értékben adott kölcsön vállalatoknak és magánszemélyeknek. Ugyanakkor csaknem 700 ezer euró és 875 ezer svájci frank adóssága van.

A Bihar megyei tanács alelnöke vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik személygépkocsival, ezzel szemben van egy 1982-ben gyártott, lakható utánfutója és egy 2006-os tehergépjárműje.

Hirdetés