Kubába menekülhetett a kolozsvári U tulajdonosa

Florian Waltert letartóztatták volna adócsalás és pénzmosás miatt.
Hirdetés

Előbb Monacóba, majd onnan Kubába utazott Florian Walter, a kolozsvári U focicsapat tulajdonosa, aki ellen a szervezettbűnözés- és terrorellenes ügyészség (DIICOT) vizsgálódik adócsalás és pénzmosás ügyében – állítják az üzletemberhez közeli források.

A Prahova megyei törvényszék május 8-án a DIICOT kérésére elrendelte 15 személy letartóztatását egy kiterjed adócsalási és pénzmosási ügyben, amelyben más társaságok mellett Walter cége, a köztisztasági szolgáltatásokkal foglalkozó Romprest Service Rt. is érintett. Az ügyészek szerint Walter kezdeményezésére jött létre és az ő irányítása alatt működött a bűnszövetkezet, amely több mint 18 millióval rövidítette meg az államkasszát.

Az említett források szerint Florian Walter napokkal azelőtt elhagyta az országot, hogy a DIICOT vizsgálatot indított volna ellene és házkutatást tartott volna a lakásán. Előbb Nizzába, majd Monacóba ment, átutaltatta a pénzét Kubába, majd elutazott a karibi országba.

Walter nem csak tucatnyi kereskedelmi társaság tulajdonosa, hanem több labdarúgóklub – a ploieşti-i Petrolul, a bukaresti Dinamo és a kolozsvári U – részvényese is volt.
 

Hirdetés