Négy új szakra lehet jelentkezni a BBTE felvételijén

Több mint 8000 államilag támogatott helyet hirdet a Babeş–Bolyai Tudományegyetem alap- és mesterképzésen.
Hirdetés

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a 2015–2016-os egyetemi tanévre 4840 tandíjmentes, közel 9000 tandíjas és 2655 távoktatási és csökkentett látogatású helyet hirdetett meg az alapképzési felvételire. 

A magiszteri képzésben 3500 tandíjmentes, közel 6000 tandíjas és 1000 csökkentett látogatású hely került meghirdetésre – áll az egyetem mai közleményében.
 
A 2015–2016-os egyetemi tanévvel kezdődően a BBTE négy új alapképzési szakot indít a következő karokon:
  • Földrajz Kar: turizmusföldrajz (német nyelven)
  • Történelem és Filozófia Kar: biztonsági tanulmányok (angol nyelven)
  • Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kar: üzletigazgatás (német nyelven)
  • Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar: leadership a közszférában (angol nyelven).
Magiszteri képzésen 17 új szakot indít a BBTE. Ezek itt tekinthetőek meg
 
A nyári felvételi 2015. július 14. és július 31. között zajlik. A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb információkat ezekről itt (alapszakok) és itt (mesterik) lehet megtekinteni.
 
A 2015–2016-os egyetemi felvételire a Babeş–Bolyai Tudományegyetem karai különböző jellegű írásbeli vagy szóbeli vizsgákat szerveznek a felvételire jelentkező diákok ismereteinek és kognitív képességének felmérése céljából. A BBTE valamennyi karán – eltérő súllyal – figyelembe veszik az érettségi vizsga átlagát is.
 
Az írásbeli felvételi vizsgák tematikája, bibliográfiája már felkerült a karok hivatalos honlapjára.
 
A felvételi díjakat szintén az egyes karok szabják meg. A felvételi díjakról, valamint a tandíjakról szóló bővebb tájékoztatást a BBTE felvételi honlapján lehet megtekinteni itt és itt
 
 
Fotó: Szabó Tünde

Hirdetés