Most éppen 2018-ra lesz kész az észak-erdélyi autósztráda

Bár egyik szakaszának megépítése még csak nem is szerepel a rövid távú tervekben.
Hirdetés

2017-2018-ra ígéri Ioan Rus a Brassótól Borsig tartó észak-erdélyi autópálya befejezését. A szállítási miniszter csütörtökön a Szászsebes-Torda közötti sztrádaszakaszon tartott terepszemlét Corina Crețu regionális politikákért felelős EU-biztossal.

A miniszter látogatásáról beszámoló HotNews portál emlékeztet: a miniszter úgy tett ígéretet az észak-erdélyi autópálya mielőbbi befejezésére, hogy a Brassó-Marosvásárhely közötti szakasz még csak nem is szerepel azon a sztrádaépítési prioritási listán, amelyet a kormány nemrégiben elküldött az Európai Bizottságnak jóváhagyásra.

Ioan Rus elmondta, reméli, hogy Brüsszel mielőbb zöld utat ad Románia közúti infrastruktúra-fejlesztési terveinek, amelyeknek nagy részét uniós alapokból valósítanának meg. A minisztérium ugyanis csak a jóváhagyás után tudja pontosan felmérni, hogy mekkora összeg áll majd a rendelkezésére erre a célra.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány nemrégiben hétmilliárd eurót irányzott elő az uniós alapok lehívásához szükséges önrészre, ezt az összeget külföldi hitelekből fedeznék.
 

Hirdetés