Ellentét a szentgyörgyi és az országos EMNP között

Elnököt választott a helyi szervezet – az országos elnökség szerint szabálytalanul.
Hirdetés

Bedő Zoltánt választotta helyi elnöknek az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sepsiszentgyörgyi tagsága – közölték tegnap a párt sepsiszentgyörgyi székházában tartott sajtóértekezleten.

Az alakulat országos elnöksége azonban érvénytelennek tekinti a választást.

A tisztújító ülésen rendkívül sokan megjelentek, és Kátai Zsuzsa visszalépése után egyöntetű szavazattal választottak elnököt – közölte Bedő Zoltán. Nagy többséggel megválasztották az alelnököket, Kolcza Istvánt és Kátai Zsuzsannát, valamint a vezetőség tagjait – tette hozzá.

Az elnökség ötvözi a fiatalok lendületét, a középkorúak tapasztalatát és az idősebbek higgadtságát – mondta Bedő Zoltán, majd kifejtette: arra kapott felhatalmazást, hogy tárgyaljon a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi szervezetével arról, hogy közös listát állítsanak a 2016-os helyhatósági választásokon az RMDSZ ellenében.

Az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöksége azonban közleményt adott ki, amely szerint az április elsején, Nagyváradon tartott ülésükön „meghallgatva az illetékes elnökségi tagok idevágó beszámolóit”, megállapították, hogy a Sepsiszentgyörgyön tartott tisztújító közgyűlésén „nem voltak betartva a határozatképességre vonatkozó szabályzati előírások” és emiatt a tisztújítás eredményét érvénytelennek nyilvánítják.
 

Hirdetés