Funar is megölel egy magyart

Kolozsvár egykori polgármestere azután döntött így, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács elmarasztalta a magyarok sértegetése miatt.
Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, Gheorghe Funarnak ismét sikerült kivernie a biztosítékot magyarügyben: nemrég a CNCD azért rótt ki rá pénzbírságot, mert egy tévéműsorban a lovak nyelvének nevezte a magyar nyelvet.

„Közölje a jobboldalamon ülő beszélgetőtársunkkal, hogy Romániában élünk (…) és ne használjon egyetlen szót sem a lovak nyelvéből, mert Románia hivatalos nyelve a román, a bolygó ősnyelve, Budapesten beszélhet magyarul, itt beszéljen románul. Ha én leszek Románia elnöke, biztosíthatom, hogy nem fog magyarul beszélni senki. A román televízióban sem” – jelentette ki Gheorghe Funar az élő adásban, utalva a mellette ülő Tánczos Barna RMDSZ-es szenátorra, aki románul és magyarul is köszöntötte a nézőket.

Funar elmondta, hogy megdöbbenéssel értesült a diszkriminációellenes tanács döntéséről, állítása szerint ugyanis semmi sértőt nem mondott. „Imádom a lovakat, hű segítőtársaink már Decebal óta, nem értem, mi a probléma azzal, hogy az ő nyelvükhöz hasonlítottam a magyart. Akik megsértődhetnek, azok legfennebb a lovak” – jelentette ki.

Azt is elárulta, hogy roppant szimpatikusnak találta az Ölelj meg egy románt/magyart! kezdeményezést, és bár nem csatlakozott hozzá, de most, hogy alaptalanul vádolják magyarellenességgel, pótolja a mulasztást. Ennek bizonyítására két fotót is közzétett Facebook-oldalán: az egyiken Hajdu Győzőt öleli, a másikon egy lovat.

Hirdetés