Nem mosta el az eső a Șova-ellenes tüntetést

Egyelőre kevesen, de annál határozottabban tüntettek Kolozsváron, amiatt, hogy a szenátus nem vonta meg a korrupcióval vádolt exminiszter mentelmi jogát.
Hirdetés

Március 27., péntek délután háromnegyed hat. Esik. Kolozsvár főterén vagy 150 Critical Mass-es bringás gyülekezik. Pedig hattól elvileg a magánszemélyek által Dan Șova „megmentése” miatti tüntetésnek kellene kezdődnie. Ahogy Bukarestben, Iași-ban, Bákóban, Brassóban, Szebenben, Konstancán, Temesváron, Nagyváradon és Marosvásárhelyen is.

Aztán hat előtt pár perccel a bringások nyeregbe pattannak és elgurulnak. A téren ott marad vagy húsz ember. Megjelenik pár zászló is az esernyők között. Aztán kibomlik egy óriásbanner: „Le Pontával! Le a kommunizmussal!”

„Az időjárás Șovával tart”, jegyzi meg valaki. De azért lassan gyülekeznek az esernyők az esőbe mártott téren. Alattuk többnyire fiatalok bújnak meg, kevés az idős jelenlevő. Békésen sétálgatnak, beszélgetnek. Beúszik a térre egy hatalmas Erdély-zászló is, alatta, a rúdon, kisebb román lobogó. A tömegben feltűnik Adrian Papahagi polgártárs is.

Aztán kiosztják a jelszavakat. „Ébredj, Johannis!”, „Șova, ne feledd, a DNA a nyomodban!”, „A DNA szétveri a maffiát!”, „Ponta bekapja!”, és hasonlók.

A líder megához ragadja a megafont, elismétli, hogy az időjárás Șovának kedvez, aztán elmagyarázza az útirányt, és elindul. Az időközben olyan 200 főre dagadt tömeg követi, és felzúg az elégedetlen hangorkán. A felvonulók elindulnak lefele a Deák Ferenc utcán, hogy a Bocskai téren, majd a Kossuth Lajos utcán végighaladva visszatérjenek a Mátyás-szobor elé.

Valami ismét elkezdődött.

 

Dupla zászló

 

Kicsit csára ugyan, de áll a banner

 

Hirdetés

A jövő szivárványszínekben tündököl… az esernyőn

 

A látványtól biztos felébredne az elnök is

 

Papahagi polgártárs

 

És a tömeg nekihömpölyödik az útnak

Hirdetés