Rajongva dicséri felettese a székelygyalázó fogyasztóvédőt

Hogyan lehetne szó nacionalizmusról, amikor mindannyian románok vagyunk?
Hirdetés

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője, Mircea Diacon leváltásáról szó sem lehet, sőt, elismerést érdemel – jelentette ki kedden Sepsiszentgyörgyön felet¬tese, a brassói központú térségi fogyasztóvédelmi hatóság igazgatója, Sorin Susanu.
Az igazgató ismertette a háromszéki hivatal eredményeit. Amióta Diacon a vezető, fellendült a tevékenység, évről évre nőtt a kirótt bírságok összege – mondta.

Susanu kikelt a Kovászna Megyei Keres¬kedelmi és Iparkamara ellen: ahelyett, hogy őket oktatná, mit tegyenek, inkább a cégvezetőket kellene tájékoztatnia, hogyan feleljenek meg a törvényes előírásoknak. Pozitív példaként említette a Brassó megyei kamarát.

Diacon azzal vált az utóbbi napokban ismertté, hogy minekutána hivatala megbírságolta egy „székely ízekkel” reklámozott termék forgalmazóját a lejárt szavatosság miatt, kijelentette: székely íz nincs, sőt, még élcelő¬dött is. Egy hírügynökség tudósítójától meg¬kérdezte: „gondolom, kóstolt már székelyt, ezért tudja, hogy milyen a székely íz”, vagy azt mondta: „manapság egyre képtelenebb helyeken használják a székely megnevezést, lehet, hogy majd megjelenik a székely vécé vagy székely temető is”. Kijelentései miatt háromszéki elöljárók Diacon hivatalból való felfüggesztését kérték.

Az ügy kapcsán a regionális igazgató újságírói érdeklődésre visszakérdezett: Milyen nacionalizmusról beszélünk?, hisz mindannyian románok vagyunk! Hogyan függesszék fel tisztségéből azt a vezetőt, aki négy-ötszörösére emelte a hivatal hatékonyságát? Itt pozitív folyamatok vannak, és a Kovászna megyei fogyasztók sokkal védettebbek, mint korábban – jelentette ki Susanu, megtoldva egy kérdéssel: Nem érzik, hogy a Kovászna megyei gazdasági egységek sokkal jobban működnek az utóbbi időben?
 

Hirdetés