Tyúkot, juhot, disznót tartottak a garázsokban a szatmáriak

A városi polgárok nem tudnak szabadulni a falusi szokásoktól. Most lebontják a garázsokat.
Hirdetés

Országszerte tele vannak városok illegálisan felhúzott garázsokkal, a szatmárnémeti városháza most elkezdte felszámolni a tákolmányokat.

A helyi köztisztasági vállalat a csendőrséggel és a polgármesteri hivatal képviselőivel közösen három szatmári lakónegyedben elkezdte felnyitni a közterületen törvénytelenül felhúzott garázsokat, mégpedig bírósági végzés nélkül.

Az ajtó és zsanér nélkül hagyott garázsok tulajdonosai egy hétvégényi időt kapnak, hogy elvigyék értékeiket azokból, hétfőn egyesek értesülése szerint már

„buldózerrel jönnek”.

Mindenesetre hétfőn nekikezdenek a tényleges bontásnak, és Dorel Coica polgármester szerint az alapján, hogy az illető garázsért kifizette-e vagy sem a tulajdonos a közterület-használati illetéket, fogják majd behajtani rajta az adóhivatal közreműködésével a bontás költségeit.

Csütörtökön egész délelőtt garázsajtókat vágó gépek zajától és a felháborodott tulajdonosok kiabálásától volt hangos a 17-es és a Soarelui lakótelep, pénteken a Carpaţi I. és Carpaţi II. lakótelepeken még lábon álló garázsokon a sor, azokat fogja ajtó nélkül hagyni a bontóbrigád.

A garázs nélkül maradtaknak a fizetéses parkolóhelyek kialakítása után előjoguk van a korábbi garázsuk helyén vagy legalább annak a közelében parkolóhelyet bérelni.

Hirdetés

Dorel Coica szerint sok garázsban műhelyt rendeztek be vagy raktárnak használták. Több garázsban

juhot, tyúkot, galambot, nyulat, de libát és disznót is tartott a tulajdonos,

nem beszélve a népes egér- és patkánypopulációról.

(fotó: satmareanul.net)

Hirdetés