Halálra ítéltek egy román állampolgárt Malajziában

Elutasították a fellebbezését is, augusztusban kivégzik.
Hirdetés

Egy malajziai fellebbviteli bíróság elutasította annak a román állampolgárnak a fellebbezését, akit első fokon halálra ítéltek kábítószer-csempészet miatt.

A 23 éves férfi most már csak abban bízhat, hogy a malajziai szövetségi ítélőszék – amelyhez ügyvédje utolsó törvényes lehetőségként fellebbezett – esetleg módosítja a halálos ítéletet. Ha az ítélet érvényes marad, a férfit augusztusban felakasztják.

A Prahova megyei Alexandru Gologant 2012 júniusában tartóztatták le a malajziai hatóságok kábítószer-csempészet miatt. A férfi poggyászában mintegy másfél kilogramm metamfetamint találtak a kuala lumpuri repülőtéren. Malajziába utazása előtt Gologan Németországban került kapcsolatba egy kábítószercsempész hálózattal.

Gologant 2012 októberében halálra ítélték, a másodfokú ítélet pedig helyben hagyta a korábbi döntést.

A román külügyminisztérium még a férfi letartóztatásától kezdve megpróbálta diplomáciai úton, a törvényes keretek között a lehető legjobb védelmet biztosítani Gologannak, hogy elkerülje a halálbüntetést.

Hirdetés

Malajziában és több más délkelet-ázsiai országban rendkívül szigorúan büntetik a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, csempészésért általában halálbüntetés jár.

 

Hirdetés