Intoleráns kolozsvári intézményeket és személyeket „díjaznak”

A Musai-Muszáj osztogatja a díjnak keresztelt sárgalapokat. Lehet szavazni, emberek! Csak ma!
Hirdetés

A Musai-Muszáj civil kezdeményező csoport meghirdette első CKK-díjait. Igaz, hogy kicsit későn, tekintettel arra, hogy csak a mai nap folyamán lehet szavazni a jelöltekre, de a lényeg, hogy a dolog beindult.

A közérthetőség kedvéért, a CKK két dolgot is jelent egyszerre: 

1. Cluj-Kolozsvár-Klausenburg.

2. Cluj-Klux-Klán.

Az első változat a többnyelvű táblás, multikulturális, toleráns Kolozsvárra utal, a második meg azokra a sötét agyakkal teli intézményekre, illetve sötét agyú magánszemélyekre, akik intézkedéseikkel, beszólásaikkal rászolgáltak a pellengérre. A díjakat havonta osztják ki. És akkor, voálá, a februári lista.

Intézmények

1. Román Állami Vasúttársaság, Kolozsvári vasútállomás, az állomásfőnökök neveit megörökítő tábláért. Részletek itt.

Hirdetés

2. NapocaNews, a teljes életművéért.

Magánszemélyek:

Dan Rodescu, az Anarhiștii clujeni mâzgălesc graffiti pe acoperișuri című cikkhez írt hozzászólásáért: „ezek az extremista anarchisták, akik a Kolozsvár központjában levő magyar bárokban gyűlnek össze és egy olyan forradalmat készítenek elő, amely a káoszba taszítaná a várost és leválasztaná Erdélyt Romániáról, olyan privát bulikon szerveznek be fiatalokat – különösen kisebbségieket – akiket Marx, Engels, Proudhom, Bakunin, Kropotkin, Emma Goldman és más XIX. századi bolond írók munkáival indoktrinálnak. Van egy anarcho-kommunista cefnijük is, a Creiereala, amelyet a magyar bárokban osztogatnak.” (A helyesírás feltehetően megfelel az eredetinek – a szerk.)

2. Claudia Anastase, Kolozsvár Helyi Tanácsának február 11-i gyűlésén elhangzott felszólalásáért: „Szóval, ha nem tetszett, amit Funár úr csinált egy bizonyos időszakban, akkor adják fel a megszámlálhatatlanul sok per ötletét. (2:01’56)

Kolozsváriak és nem csak! Tessék szavazni! A városotok a tét. A díj maga egyelőre még titok, de remélhetőleg valami kreatívval rukkolnak elő a muszájosok. Például egy-egy hatalmas murokkal, a győztesek alfelébe.

Hirdetés