Nyugtalottó: jó esély van a nyerésre

Persze így a nyeremény összege sem olyan nagy.
Hirdetés

Statisztikailag jóval nagyobb esélyük lesz az állampolgároknak a pénztárblokklottón nyerni, mint a hagyományos lottósorsolásokon, de ehhez mérten csökken a nyeremény értéke is. A Wall-street.ro gazdasági hírportál beszámolója szerint a nyugtalottó esetében egy a 31 ezerhez az esély, hogy győztes pénztárblokkal rendelkezzünk, míg más sorsolások esetében egy a tizennégymillióhoz.

A pénzügyminisztérium a tervek szerint minden hónapban egymillió lejes keretet utal ki a projektre, így a becslések szerint egy személy 1200 lejt nyerhet egy alkalommal. A nyugtalottó keretében júliustól havonta szerveznek majd rendszeres sorsolásokat, ezenkívül pedig soron kívüli sorsolást is tartanak. Az első alkalomra így már április 13-án, az ortodox húsvét hétfőjén sor kerül: a sorsoláson a február másodika és március 28-a között kibocsátott pénztárblokkok vesznek részt.

A Román Lottótársaság által kihúzott számsor egyik része így egy 1 és 999 közötti szám lesz, amely a pénztárblokkok – általános forgalmi adót (áfa/TVA) is tartalmazó – értékét jelöli, vagyis a levásárolt összeget a banik kivételével, a másik szám pedig a napra vonatkozik, amikor kibocsátották a nyugtát. A pénznyereményt így azok kapják meg, akik a kihúzott napon a kisorsolt értékben vásároltak termékeket, vettek igénybe szolgáltatásokat.
 

Hirdetés