Őrizetben a Temes megyei rendőri vezetők

Nem viccel a DNA: előzetes letartóztatást kér a politikai okokból közlekedési bírságokat elsumákoló illetékesekre.
Hirdetés

Huszonnégy órára őrizetbe vette az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Temes megyei kirendeltsége a megyei rendőrfőkapitányt, annak helyettesét, a megye közlekedésrendészet vezetőjét, a temesrékási rendőrkapitányt, a városi helyi rendőrség vezetőjét, két másik rendőrtisztet a megyei közlekedésrendészettől, valamint Temesrékás polgármesterét.

A nyolc őrizetbe vett személyt a DNA kedden a temesvári törvényszék elé állítja, azzal a javaslattal, hogy helyezzék őket 30 napos előzetes letartóztatásba.

Mint arról beszámoltunk, a Temes megyei rendőri vezetők és a rékási polgármester ügyében hétfőn tartottak házkutatást a DNA ügyészei.

A DNA igazi nagyhalakat gyanúsít korrupcióval: Sorin Muntean Temes megyei rendőr-főkapitányt, helyettesét, Florin Bolboşt, valamint a megyei közlekedés-rendészet vezetőjét, Marcel Crăciunescut, illetve még két másik rendőrtisztet a közlekedés-rendészettől. Az ügyben érintett ugyanakkor Eugen Dogariu prefektus, Teodor Pavel temesrékási polgármester és egy Gelu Milutinovici nevű üzletember.

Hirdetés

A korrupcióellenes ügyészség szűkszavú közleménye szerint 2013-ban és 2014-ben elkövetett bűncselekmények – befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés és zsarolás – ügyében nyomoznak. A Digi 24 hírcsatorna szerint az érintettek megállapodtak abban, hogy a rékási autósokat ne bírságolják meg közúti vétségért a tavalyi elnökválasztási kampány során, cserében pedig azt ajánlották, hogy a büntetést megúszó sofőrök az általuk ajánlott jelöltre, Victor Ponta szociáldemokrata pártelnökre voksoljanak.

Teodor Pavel temesrékási polgármester a tavaly elfogadott, ezt lehetővé tevő kormányrendelet nyomán átlépett a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) a kormányzó Szociáldemokrata Pártba (PSD). Az utasításoknak nem engedelmeskedő helyi rendőröket áthelyezték vagy elbocsátották.
 

Hirdetés