Csuklik az erdőradar Székelyföldön

Hibát dobott a fakövető rendszer, vagy a fenyédi rendőr állt át a fatolvajok oldalára? Fura ügy Székelyudvarhely mellől.
Hirdetés

Az ősszel elindított erdőradart tesztelte ifj. Haáz Sándor január első felében, és elsőre hibát dobott neki a rendszer – számol be az esetről az uh.ro.

 
Az erdőradarral bárki lebuktathat fatolvajokat. Elég, ha egy fát szállító jármű rendszámát bediktálja a 112-es sürgősségi hívószámon, és azonnal kiderül, törvényes vagy illegális-e a szállítmány. 
 
Így tett Haáz Sándor is a Fenyédről Udvarhelyre vezető úton, bediktálta a fenti képen látható jármű rendszámát, és kiderült, nem szerepel a legális szállítmányok nyilvántartásában, ezért kapcsolták a rendőrséget, Haáz pedig megadta a kért adatokat.
 
Nem sokkal később a fenyédi rendőr hívta vissza a bejelentőt, és azt mondta, a szállítmány törvényes, de teljesen más járművet írt le neki, mint amit Haáz látott. Később a Hargita megyei rendőrség szóvivője is azt állította, törvényes volt a “fenyőjellegű faanyagból” álló szállítmány.
 
WTFák? – írnánk tanulság helyett, de inkább olvasóink szíves figyelmébe ajánljuk az erdőradar részletes leírását és további feltételezéseket az alábbi linken.
 

Fotó: ifj. Haáz Sándor

Hirdetés