Állatpornósztárok a romániai gazdátlan ebek?

Folyik a háború az állatvédő hatóság és az állatvédők között. Az új fegyver: zoofília!
Hirdetés

Igazi bombát robbantott tegnap Răzvan Băncescu, az állatvédelmi hatóság vezetője. Az általa vezetett intézmény sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a nemzetközi örökbefogadási programba bekerült kutyák 90 %-a nem jut el az örökbefogadókhoz. Ehelyett nyugat-európai bordélyházakba kerülnek, és/vagy állatpornó-tevékenységekre használják őket.

Băncescu állítása szerint megcáfolhatatlan bizonyítékok kerültek a kezébe. A súlyos vádat illusztráló fotókat az állatvédelmi hatóság már át is adta az ügyészségnek.

A hatóság statisztikái szerint 2014-ben több mint 20 000 kutya hagyta el az országot (melyeknek jó része nem fajtiszta, hanem keverék), Bukarestben kiállított útlevelekkel. Ezek közül csupán 3000 került az örökbefogadókhoz, a többi ebet más tevékenységekre használták. Băncescu állítása szerint az ügyben külföldi személyek, hazai közéleti személyiségek, állatvédő egyesületek és más személyek is érintettek. A célállomásokra megérkezett kutyák összértéke 20 millió euró, tette még hozzá az állatvédő hatóság igazgatója.

A bejelentés természetesen kiverte a biztosítékot a Románia területén tevékenykedő állatvédő egyesületeknél, akik felszólították az állatvédelmi hatóságot, ugyan mutassa már meg azokat a bizonyítékokat, mert ha nem, beperelik az intézményt.

Közben a gazdátlan ebek továbbra is járják az utcákat, gazdira vagy legalább jobb sorsra várva.

Hirdetés