Újabb felvonáshoz érkezett a Frunda–Kovács közti csörte

Nem lehet médiabalettel pótolni az érdemi munka hiányát – üzente az RMDSZ főtitkára a volt szenátornak.
Hirdetés

Kovács Péter a Maszol.ro hírportálnak reagált Frunda György tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsos január 5-i kijelentéseire, miszerint rosszul döntött az RMDSZ, amikor kilépett a kormányból, és a szövetség eltávolodott a választóitól. A főtitkár úgy vélekedett, hogy Frunda elsősorban két államelnök-jelöltsége által szerzett népszerűséget és ismertséget, ez azonban mára már megkopott.

Kovács felemlegette, hogy Frunda 2012-ben a marosvásárhelyi polgármesteri kampányban az elmúlt 22 év leggyengébb eredményét érte el, ugyanakkor éppen abban az egyéni választókerületben veszítette el a szenátori mandátumát, ahol lakik. Az is felrótta Frundának, hogy az őszi államelnök-választás két fordulója között fizetett hirdetésben buzdította a szavazópolgárokat, hogy aki bízik benne, szavazzon Victor Pontára. „A választási eredmények azt igazoltak vissza, hogy a magyar emberek döntő többsége nem bízik Frunda Györgyben” – emlékeztetett Kovács.

Ami az RMDSZ és a magyar emberek közötti kapcsolatot illeti Kovács Péter egyet értett Frundával, hogy szorosabbra kell fűzni a szálakat, de „ez kitartó és hosszadalmas munkával jár, nem a Frunda által választott médiabalettel”.

Frunda egyelőre nem reagált Kovács kijelentéseire. A témában legutóbb azt nyilatkozta, hogy nem vele van a baj, hanem azzal, hogy az RMDSZ jelenlegi vezetősége nem tud kommunikálni, nem tudja meggyőzni a tömegeket, és amikor fontos ügyekben döntést kell hozni, a választói belátására bízza a döntést. Akkor a Maszol.ro-nak kijelentette: Kovács Péter tanulhatna a régi politikusoktól. 

Hirdetés